Bra att tänka på

 

Vädret på sjön skiljer sig väldigt mycket mot vädret på land. Det kan svänga snabbt. Mössa, handskar och lämpliga skodon är enormt viktigt att ha på sig under den kalla delen av året. Det är bättre att ha med sig mer kläder än vad man tror behövs om man är osäker. Är man kall eller blöt är det svårt att koncentrera sig och njut av fiskedagen. Flytoveraller får ni låna.

 

Polariserande solglasögon är något som jag använder året om och i alla väder utom regn. Dels så ser jag fisk och stenar mycket bättre i vattnet men det är även en billig ögonförsäkring om olyckan skulle vara framme.

 

Fiskeutrustning för det aktuella fisket lånar jag ut men vill man ha med sin egen utrustning så är det givetvis helt okej.

 

 

Önskemål

 

Alla kunder har olika önskemål när det kommer till fisket. Vissa vill jaga storgäddan medan andra hellre vill fånga så många gäddor som möjligt. En del tycker att fisket är en bisak och det primära är istället att få komma ut och bara njuta och se sig omkring. Andra gäster skippar gärna lunch och pauser för att få ut så mycket fisketid som möjligt av dagen. Allt efter era önskemål så lägger vi tillsammans upp en strategi för att fiskedagen ska bli så lyckad som möjligt.

 

För mig börjar guidningen ofta flera dagar innan med rekning och analys av vädret som varit och det som komma skall. Jag anser att det är extra viktigt att hålla kolla på den aktuella vindriktningen men även hur det har blåst dagarna innan. 

 

 

Catch and release

 

I båten praktiseras denna form av fiske som betyder att så stor del som möjligt av fångsten släpps tillbaka. De stora rovfiskarna gör mycket mer nytta i vattnet än på tallriken. Självklart är det okej att ta med matfiskar hem. 

 

 

                        

 

 

BluePipe AB © 2009